Mi az az EIP-AGRI?

Az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) célja, hogy az agrárgazdaság és erdőgazdálkodási ágazatok termelékenyebbé és fenntarthatóbbá váljanak, és kedvezőbben alkalmazkodjanak olyan aktuális kihívásokhoz, mint az élesebb verseny, a változékony piaci árak, a klímaváltozás és a szigorúbb környezetvédelmi szabályok.

Az EIP-AGRI azon dolgozik, hogy partnerségeket hozzon létre és Operatív Csoportok által összekapcsolja a különféle szakmai hátterű embereket és szervezeteket az EIP-AGRI Hálózatban. Az innovációval és a mezőgazdasággal foglalkozó különféle szereplők – gazdák, tanácsadók, kutatók, agrárvállalkozások, nem kormányzati szervezetek és egyéb érdekeltek – együtt dolgoznak, megosztják egymással az ötleteiket, hogy a meglévő tudásukat olyan innovatív megoldásokra és kutatási eredményekre váltsák, melyek a gyakorlatban is alkalmazhatóak.

Az EIP-AGRI segít az innovációval és a mezőgazdasággal kapcsolatos fontos új és meglévő tudás terjesztésében az egész Európai Unióban.

A mi EIP-AGRINK!

Az EIP-AGRI kutatási projekt keretében konzorciumot szerveztünk, amelyben a talaj témakörében szakértő kutatók, tanácsadók és szaktanácsadók szakmai tudásának segítségével a három mezőgazdasági termelő tag megvalósítja a beállított stratégia szerinti kísérleteket. A 6 szereplős konzorcium célja egy regeneratív humuszképző szántóföldi növénytermesztési módszer kifejlesztése és alkalmazása, amely megállítja a talajeróziót és kedvezően stabil minőséget és terméshozamokat biztosít.